MOOI DEELNEMERSVELD VERWACHT IN BRUSSELS CYCLING CLASSIC


OPROEP OM BRUSSELS CYCLING CLASSIC THUIS TE VOLGEN


Zoals voorzien gaat de Brussels Cycling Classic door op zondag 30 augustus en dat bovendien met een mooi deelnemersveld. Wel heeft de organisatie in overleg met de stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest enkele bijkomende maatregelen getroffen om de wedstrijd, gezien de huidige situatie in België, zo veilig mogelijk te laten verlopen.
In het kader van de recente evolutie in de Covid-19 situatie binnen België, heeft de organisatie samen met de stad Brussel beslist dat de start en aankomst voor deze uitzonderlijke editie zones zonder publiek worden. De organisatie roept supporters bovendien op niet naar het parcours af te zakken, maar de koers thuis op televisie te volgen.

Minister van Financiën en Begroting, bevoegd voor de promotie van Brussel Sven Gatz: “Het doet me veel plezier dat ondanks de coronacrisis de Brussels Cycling Classic binnenkort toch plaats kan vinden zoals andere beroemde wielerwedstrijden in deze moeilijke tijden. Deze Classic is immers de opvolger van Parijs-Brussel, een historische najaarsklassieker. Het parcours ziet er veelbelovend uit. Met de start aan het Jubelpark en de aankomst aan het Atomium en met enkele kuitenbijters rond Brussel belooft het een spannende klassieker te worden, waarin de Brusselse straten, pleinen en monumenten de kans krijgen mee te schitteren.”

“De Stad Brussel geeft met de Brussels Cycling Classic het startschot van de Brusselse wielerwedstrijden”, legt Benoit Hellings uit, Eerste Schepen, Schepen van Sport van de Stad Brussel. “Solidariteit en samenwerking zullen meer dan ooit centraal staan in dit bijzondere sportjaar. De wedstrijd zal plaatsvinden achter gesloten deuren met strikte inachtneming van de gezondheidsmaatregelen. Onze kampioenen zullen kunnen schitteren op de Brusselse wegen en ze zullen kunnen genieten van een magnifieke aankomst aan het Atomium. Dit alles terwijl de gezondheid en veiligheid van iedereen wordt gegarandeerd.”

DEELNEMERS

Ook de deelnemers die aanstaande zondag 30 augustus aan de start zullen staan, zijn intussen bekend. Op die voorlopige lijst staan namen van snelle mannen als winnaar van 2018, Ackermann. Hij neemt het onder andere op tegen de Belgen Merlier en Philipsen, ook Gaviria en Ballerini tekenen present.
Klik hieronder door naar de voorlopige deelnemerslijst.

DEELNEMERSLIJST

UITZENDING

Nu het mooie Jubelpark en de aankomst aan het Atomium verboden publiekszones worden, zullen supporters de mooiste plekjes van Brussel, en bij uitbreiding het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, thuis moeten ontdekken. De wedstrijd is dankzij Sporza live te volgen op:

Live uitzending op Canvas: 13u35 – 15u00 Livestream op Sporza.be: 13u15 – 15u30 Uitgebreide samenvatting op Eén na de 2e rit in de Ronde van Frankrijk: 18u30 – 19u00.

De gezondheid en veiligheid van supporters, medewerkers en renners hebben absolute voorrang. Daarom vragen we iedereen met aandrang om deze bijkomende maatregelen op te volgen. Zo kunnen de renners in alle veiligheid onderling uitmaken wie de opvolger van Caleb Ewan zal worden.