Ackermann voor twee op een rij in Brussel?


Aanstaande zaterdag staat de Brussels Cycling Classic op het programma. Na vertrek in het Jubelpark om 11u30 begint het peloton aan de strijd om de opvolger van Pascal Ackermann. Op de voorlopige deelnemerslijst pronken de namen van heel wat snelle mannen, waaronder Ewan, Démare en Kristoff, die op de Houba de Strooperlaan in Brussel zullen uitmaken wie de trofee, uit handen van Brussels Minister Sven Gatz, in ontvangst zal nemen.

Op de voorlopige deelnemerslijst krijgt de winnaar van vorig jaar, Pascal Ackermann, het nummer 1. Ook Arnaud Démare (Groupama-FDJ) en André Greipel (Team Arkéa-Samsic) konden in de afgelopen vijf jaar respectievelijk één en twee keer winnen onder het Atomium. Zij gaan net als Ackermann op zoek naar een nieuwe overwinning.

De concurrentie komt van de snelle mannen bij de Belgische teams. Lotto Soudal zet alles op kopman Caleb Ewan, die in de Tour de France z’n snelle benen meermaals toonde. Bij Deceunick – Quick-Step rekenen ze op de sprint van Alvaro Hodeg met Yves Lampaert in steun. UAE Team Emirates zakt naar Brussel af met een snel duo: onze landgenoot Jasper Philipsen en de Noor Alexander Kristoff. Bij Mitchelton-Scott staat Zuid-Afrikaans kampioen Daryl Impey op de lijst. Daarnaast zal klassiek renner Oliver Naesen de strijd met de snelle mannen aangaan voor AG2R La Mondiale.

Ook bij de Pro Continentale teams zijn er heel wat snelle mannen terug te vinden. Belgisch kampioen Tim Merlier komt naar Brussel voor Corendon-Circus. Bij Sport Vlaanderen-Baloise brengen ze Amaury Capiot aan de start. Cofidis, Solutions Crédits rekent dan weer op Christophe Laporte terwijl Timothy Dupont voor Wanty-Gobert Cycling Team z’n snelle benen mag tonen. Het Franse Vitalconcept – B&B Hotels brengt onze landgenoot Kris Boeckmans en de Fransman Bryan Coquard aan de start. Bij Total Direct Energie kan de Italiaan Niccolò Bonifazio z’n goede conditie tonen en is het ook uitkijken naar Niki Terpstra.

Zaterdag rond 16u00 weten we wie Pascal Ackermann opvolgt.
De wedstrijd is live te volgen op Sporza vanaf 14u.