Brussels Cycling Classic 2017: topsprinters van de partij in Brussel


Op de voorlopige deelnemerslijst van de Brussels Cycling Classic zien we dat er heel wat mooie namen op het appel zullen verschijnen komende zaterdag. Opvallend daarbij is dat een heel kransje van ’s werelds beste sprinters aangeduid zijn als kopman. De topploegen gokken dus dat het straks opnieuw zal uitdraaien op een massasprint aan de arrivée op de Houba De Strooperlaan.

20160903-2191-Digitalclickx

Negen WorldTour-ploegen aan de start in het Jubelpark

Zaterdagmiddag  weten we wie de opvolger wordt van de intussen met wielrennen gestopte Tom Boonen. Welke ploeg strag mag zegevieren weten omstreeks 16:30. Wanneer we een blik werpen op de deelnemerslijst, zien we dat de Brussels Cycling Classic kan uitpakken met een sterk deelnemersveld. Negen WorldTour-ploegen bevestigden hun deelname aan de editie van dit jaar. De Belgische formaties van Quick Step Floors en Lotto-Soudal willen uiteraard schitteren op Belgisch grondgebied. Verder verschijnen ook de Frans ploegen Ag2r en FDJ aan de start, net als het Kazachse Astana en Trek-Segafredo. Twee Duitse ploegen zijn van de partij (Team Sunweb en Bora-Hansgrohe), net als UAE Team Emirates.

Naast deze negen WorldTour-ploegen treden er ook 13 Pro-Continentale ploegen aan voor deze prachtige koers van 201,3 km. Uit Italië komen Nippo – Vini Fantini en Wilier Selle Italia afgezakt naar Brussel. Vier Franse ploegen ( Cofidis, Delko Marseille Provence KTM, Direct Energie en Fortuneo-Oscaro) en één Nederlandse ploeg (Roompot – Nederlandse Loterij) zijn er eveneens bij. Uit Polen krijgen we CCC Sprandi Polkowice, uit Rusland Gazprom-Rusvelo.

Uiteraard zijn ook de Belgische ProConti-ploegen te bewonderen in onze hoofdstad. Wanty – Groupe Gobert, Topsport Vlaanderen-Baloise, Veranda’s Willemse-Crelan en WB Veranclassic Aqua Project maken hun opwachting komende zaterdag. Het lijstje van deelnemende teams wordt vervolledigd met het Belgisch continentale Cibel-Cebon.

Is het rijk opnieuw aan de sprinters of grijpt een vrijbuiter zijn kans?

Tom Boonen (Quick Step Floors) zal zijn titel dit jaar uiteraard niet verlengen in de Brussels Cycling Classic, maar heel wat andere namen azen wel op een overwinning in deze najaarsklassieker. De mannen van Patrick Lefevre hopen wellicht op de pijlsnelle Marcel Kittel als speerpunt van de ploeg. Die zal straks mogelijk de strijd moeten aangaan met zijn landgenoot André Greipel (Lotto-Soudal) voor een plaats op het hoogste schavotje.

Marcel Kittel en André Greipel mogen zich verwachten aan heel wat concurrentie van enkele andere topsprinters. De Fransen zijn prima vertegenwoordigd met Arnaud Démare (FDJ), Nacer Bouhanni (Cofidis) en Bryan Coquard (Direct Energie). Ook John Degenkolb (Trek), Sam bennett (Bora-Hansgrohe) en Phil Bauhaus (Sunweb) zullen ongetwijfeld een woordje te zeggen hebben als het op een sprint aankomt.

Ook voor de Belgische fans is het smullen geblazen met enkele klassieke renners aan de start. Kunnen Oliver Naesen (Ag2R) of Jasper Stuyven (Trek) voor de verrassing zorgen? En wat mogen we verwachten van Bert De Backer, Zico Waeytens of Stijn Vandenbergh?

Neem daar nog eens een mooi kransje outsiders bij, zoals Matti Breschel, Andrea Guardini, Stijn Devolder of Pippo Pozzato, die vorig jaar nog bijna won na een late uitval, en alle ingrediënten zijn aanwezig om er een mooie koers van te maken.

De volledige, voorlopige starterslijst kan u hier terugvinden
Het gedetailleerde parcours vindt u hier terug