Brussels Cycling Classic finisht weer aan Atomium


Vilvoorde, 3 juli 2020 – In het laatste weekend van augustus strijkt het peloton neer in Brussel. Het parcours van de Brussels Cycling Classic, op zondag 30 augustus, ziet er dit jaar lichtjes anders uit, want de wedstrijd eindigt in tegenstelling tot voorgaande jaren opnieuw op het Belgiëplein aan het Atomium.

In tegenstelling tot de voorbije edities zal de Brussels Cycling Classic in 2020 niet op zaterdag, maar wel op zondag gereden worden. Op 30 augustus kan de Brussels Cycling Classic opnieuw rekenen op de steun van en samenwerking met de Stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor een wedstrijd van 203 km in en rond de Belgische hoofdstad.

De wedstrijd gaat nog steeds van start aan het Jubelpark, maar krijgt dit jaar opnieuw een aankomst aan het Atomium. De finish lig ter hoogte van het Belgiëplein, in de schaduw van één van de bekendste Brusselse monumenten. Tussen start en finish wachten het peloton in totaal 10 hellingen. Na de start aan het Jubelpark trekt het peloton richting de golvende Druivenstreek waar na amper 15 km al de eerste hellingen wachten.

Daarna steekt het parcours de taalgrens over, op weg naar Henegouwen. Ook hier wachten nog enkele pittige beklimmingen met onder andere de Rue de Ronquières. Na de passage over Waals grondgebied, keert het peloton terug richting Brussel. Op zo’n 40 km van de streep en in volle finale wacht een passage in Beersel met beklimmingen van de Alsemberg, Bruine Put en Menisberg. Helling nummer 10, de Keperenberg in Dilbeek, bevindt zich op 13 kilometer van de streep die dit jaar op het Belgiëplein getrokken wordt.

De opvolger van Caleb Ewan mag in de schaduw van het Atomium z’n zegegebaar maken.

Minister van Financiën en Begroting, bevoegd voor de promotie van Brussel Sven Gatz:“Het parcours van de Brussels Cycling Classic ziet er veelbelovend uit. Met de start zoals eerder aan het Jubelpark en de aankomst na enkele jaren terug aan het Atomium en met enkele kuitenbijters in Vlaams-Brabant en Henegouwen belooft het een spannende klassieker te worden met een sterk deelnemersveld. En ongetwijfeld weer met onze Brusselse straten, pleinen en monumenten in een glansrol.”

“Een start in het Jubelpark, een aankomst aan het Atomium, bestaat er een prestigieuzer decor dan de Stad Brussel voor de al even uitzonderlijke Brussels Cycling Classic? We verwelkomen de renners van deze wedstrijd altijd met veel plezier. Zij laten onze kinderen dromen en boven zichzelf uitstijgen. Bovendien wacht de Brussels Cycling Classic dit jaar een nog warmer welkom in een stad waar de fiets, gezien de gezondheidsomstandigheden, een ongekende plaats heeft ingenomen”, verheugt de Schepen van Sport van de stad Brussel, Benoit Hellings, zich.

Aan de start in het Jubelpark zal een mooi aantal UCI World Teams verzamelen, 9 in totaal. Daarnaast strijden ook 10 UCI Pro Teams en 3 UCI Continental Teams mee om de zege in de Belgische hoofdstad. Op namen van deelnemende renners is het echter nog even wachten.