Mobiliteit & Toegankelijkheid


Kan jij ook niet wachten om je favoriete renners vooruit te schreeuwen tijdens de Brussels Cycling Classic op zondag 5 juni? Ontdek dan hieronder hoe je vlot tot op je bestemming geraakt.

TE VOET

START

De start van de Brussel Cycling Classic wordt gegeven in het Jubelpark in Brussel. De start is vanuit het centrum van Brussel uiteraard makkelijk te voet bereikbaar.  

FINISH

Je kan de renners zien aankomen op de Houba de Strooperlaan in Brussel. Woon je in de buurt? Dan geraak je vlot te voet in de publiekszone rond de finish.  

MET DE FIETS

START & FINISH

Kom je met de fiets naar de start of de finish? Dan kan je je fiets achterlaten op verschillende beveiligde parkings in de buurt van het Jubelpark. Meer info over de beschikbaarheid en de prijzen vind je hier.  Neem voor de zekerheid altijd je eigen slot mee!  

MET DE TREIN

START

Kom je naar de start in het Jubelpark dan neem je best de trein naar Brussel – Centraal. Het station ligt op 25 minuten wandelen van de start. Check dus zeker de dienstregeling van de treinen naar Brussel – Centraal zodat je zonder problemen in het Jubelpark geraakt.  

FINISH

Wil je graag jouw favoriete renner naar de overwinning roepen? Dan neem je best de trein naar Jette. Het station ligt op 20 minuten wandelen van de Houba de Strooperlaan.

Plan zeker je reis op voorhand door de dienstregeling te checken en spoor zonder problemen naar de finish.   

MET DE METRO

START

Kom je met de metro naar het Jubelpark dan kan je de lijnen 1 en 5 nemen. Deze lijnen lopen tussen het oostelijke en westelijke deel van de stad. Alle informatie en dienstregelingen vind je hier. De haltes Schuman en Montgomery bevinden zich op wandelafstand van het park. 

FINISH

Lijn 6 brengt je naar de Houba De Strooperlaan. De haltes Roi Baudouin en Houba-Brugmann liggen op wandelafstand van de finish.

Alle informatie en dienstregelingen vind je hier

MET DE BUS

START

Plan je om met de bus naar het Jubelpark te komen? De haltes Etterbeek Général Leman,  
Bruxelles Nerviens, Bruxelles Froissart en Bruxelles Parc Léopold bevinden zich op wandelafstand van het Jubelpark.

Alle informatie en dienstregelingen kan je hier vinden.  

FINISH

De haltes van Brussel Stadion en Brussel Brugmann liggen op wandelafstand van de finish. Als je naar de aankomst wil komen met de bus pak je dus best de trein naar één van deze haltes. Tijdens de wedstrijd gelden alle normale vervoerbewijzen.

Alle informatie en dienstregelingen vind je hier.  

PARKING

START & FINISH

Kom je toch met de auto naar Brussel? Dan controleer je best even op voorhand of er nog parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Op de sites van Q-Park, Bepark en Interparking kan je zelfs je parkeerplekje op voorhand reserveren zodat je zeker bent van een plaats.  

De aankomstzone van de Brussel Cycling Challenge bevindt zich op de Houba de Strooperlaan in Brussel. Die zal NIET toegankelijk zijn met de auto gedurende de wedstrijd.  

TOEGANKELIJKHEID

START & FINISH

We zorgen ervoor dat de Brussels Cycling Classic zo toegankelijk mogelijk is voor wielerfans. Dus ook voor bezoekers met speciale wensen en behoeften. Hiervoor werken we samen met Inter, om de beleving voor mensen met een beperking zo optimaal mogelijk te maken.

Waar zorgen we voor?
Een voorbehouden zone aan de start ter hoogte van de start in het Jubelpark en de aankomst op de Houba de Strooperlaan, parking dichtbij, toegankelijk sanitair en Inter-vrijwilligers die zorgen voor onthaal en assistentie aan deze zones. 

Heb je een beperking en wil je van deze voorzieningen gebruik maken? Mail dan naar babette.deprez@inter.vlaanderen en geef aan welke voorzieningen je wil gebruiken op welke locatie. Wil je ook een parkeerplaats, dan stuur je ook de nummerplaat van je wagen mee. Inter bezorgt je dan vooraf alle informatie en documenten.