Ontdek de voorlopige deelnemerslijst van de Brussels Cycling Classic


Op Pinksteren 5 juni strijkt het peloton met 11 UCI WorldTeams neer in het Jubelpark voor de Brussels Cycling Classic. Het is uitkijken naar Merlier, die in 2020 aan het feest was in Brussel. Hij neemt het op tegen onder andere Campenaerts, Ackermann, Sheffield, Viviani en Hermans.

In 2020 mocht Tim Merlier de handen in de lucht steken onder het Atomium. Ook dit jaar doet de snelle man een gooi naar de zege op de Houba de Strooperlaan. Hij krijgt daarvoor bij Alpecin-Fenix de steun van Vermeersch en Vermote. Vorig jaar kon Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux met De Gendt naar een tweede plaats rijden. Ook dit jaar is de runner-up van 2021 erbij. Hij staat volgens de voorlopige deelnemerslijst aan de start met Kristoff die eerder dit jaar in de Scheldeprijs toonde dat hij niet alleen snel is aan de streep, maar ook solo de klus kan klaren. De ploeg kan ook rekenen op de nummer twee van Luik-Bastenaken-Luik: Quinten Hermans.

De concurrentie komt onder andere van INEOS Grenadiers. De Britse formatie brengt Elia Viviani, die in 2014 tweede was na Greipel, aan de start in het Jubelpark. Ook van de partij: De Brabantse Pijl winnaar Sheffield en ploegmaats Narvaez en Turner.

Verder is het uitkijken naar Lotto Soudal, die met Wellens, Gilbert, Campenaerts en Vermeersch naar het duo Muur-Bosberg trekken. Het derde Belgische UCI WorldTeam, Quick-Step Alpha Vinyl, rekent op Keisse, Ballerini, Van Lerberghe en het jonge talent Vernon.

Bij UAE Team Emirates doet Ackermann een gooi naar een tweede zege in Brussel, na winst in 2018 en een tweede plaats een jaar later. Hij kan rekenen op ploegmaat Hodeg. De kleuren van Bora-hansgrohe worden dan weer verdedigd door Van Poppel. Isreal Premier Tech rekent op Nizzolo en de ervaring van Sep Vanmarcke, AG2R Citroen Team op z’n tandem Van Hoecke en L. Naesen. Terwijl die andere Franse teams, Cofidis en Groupama-FDJ, respectievelijk met Walscheid en het jonge duo Askey – Stewart aan de start verschijnen.

Bij de UCI ProTeams is het uitkijken naar Arkéa-Samsic, dat de snelle benen van Hofstetter en Capiot naar voren schuift. Het Noorse Uno-X Pro Cycling Team op zoek gaat naar succes met Rasmus Tiller, één van hun sterke pionnen in het voorjaar, en de snelle Halvorsen.

Wie uiteindelijk mag zegevieren op de Houba de Strooperlaan en zo Remco Evenepoel opvolgt, ontdekken we iets na de klok van 17u.